همه چیز درباره ویزای کار پس از تحصیل در کانادا (PGWP)

تعداد ویزاهای کار پس از تحصیل و درآمد دانشجویان خارجی در کانادا رو به افزایش است، ما در این گزارش همه اطلاعات لازم در مورد ویزاهای کار پس از تحصیل یا همان PGWP را برای شما شرح داده‌ایم.

کاناتاویزا | دانشجویان خارجی که تحصیلات بالاتر از مقطع دیپلم را در کانادا به اتمام رسانده‌اند، این امکان را دارند که درخواست ویزای کار پس از تحصیل یا همان Post-Graduation Work Permit (PGWP) دهند و با دریافت این ویزا، در کانادا بمانند و تجربه کار کانادایی کسب کنند.

سابقه کاری که این افراد در این دوره به دست می‌آورند این امکان را به آن‌ها می‌دهد تا برای اقامت دائم از طریق Canadian Experience Class (CEC) یا همان تجربه کار کانادایی اقدام کنند.

اداره آمار کانادا به بررسی نحوه عملکرد دانشجویان بین‌المللی با ویزای PGWP در بازار کار کانادا پرداخته است.طبق مطالعه‌ای که اداره آمار کانادا جدیداً انجام داده است، تعداد دانشجویان بین‌المللی که پس از فارغ التحصیلی، ویزای کار پس از تحصیل در کانادا PGWP دریافت می‌کنند، رو به افزایش است.

ویزای کار پس از فارغ‌التحصیلی یا PGWP به دانشجویان بین‌المللی فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های کانادا اجازه می‌دهد تا بسته به مدت تحصیلشان در کانادا در هر جای کانادا که خواستند تا سقف سه سال کار کنند.

دارندگان ویزای PGWP با داشتن سابقه کار و تحصیل در کانادا می‌توانند به انواع برنامه های مهاجرت به کانادا در دسته اقتصادی دسترسی داشته باشند. ویزای PGWP البته غیرقابل تمدید و تجدید است و به عبارتی یک بار مصرف است.

بیشتر بخوانید

اداره آمار کانادا به بررسی مشارکت دارندگان PGWP در بازار کار کانادا از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ پرداخته است. تعداد دارندگان ویزای PGWP که این بار درآمد خود را گزارش داده‌اند از سال ۲۰۰۸ که درآمدشان 10 هزار و 300 دلار بوده تا سال ۲۰۱۸ که درآمد 135 هزار و 100 دلاری را گزارش کرده‌اند، بیش از ۱۳ برابر شده است. در ضمن نرخ مشارکت نسبتا ثابت مانده است و سه چهارم دارندگان PGWP گزارش کرده‌اند که هر سال درآمد داشته‌اند.

میانگین درآمد سالانه دارندگان ویزای PGWP در این بازه زمانی از 14هزار و 500 دلار در سال ۲۰۰۸ به 26هزار و 800 دلار در سال ۲۰۱۸ رسیده است. در این نرخ‌ها تورم یک دهه لحاظ شده است. این درآمدها بیانگر افزایش میانگین ورودی نیروی کار است.

حدود سه چهارم تمام دارندگان ویزای کار پس از تحصیل، ظرف مدت پنج سال بعد از دریافت PGWP اقامت دائم گرفته‌اند. طبق این مطالعه بالا بودن نرخ اخذ اقامت دائم شاید به این خاطر باشد که سابقه کار در کانادا، شانس مهاجرت به کانادا را برای دارندگان PGWP افزایش می‌دهد. همچنان دارندگان PGWP ممکن است نسبت به افرادی که برای PGWP اپلای نکرده‌اند، انگیزه بیشتری برای اخذ اقامت دائم داشته باشند.

مهاجران به کانادا

دارندگان PGWP اهل کدام کشورها هستند؟ به کجا می‌روند؟

اکثر دارندگان PGWP اهل هند و چین هستند. این دو کشور مبدا ۶۶ درصد کل PGWP های صادره در سال ۲۰۱۸ را در بر گرفته‌اند که نسبت به سال ۲۰۰۸ حاکی از افزایش ۱۵ درصدی است. سهم دانشجویان بین‌المللی هندی که PGWP گرفته‌اند، از سال ۲۰۰۸ که ۱۰درصد بود تا سال ۲۰۱۸ که 46 درصد شد بیش از چهار برابر شده است.

 عکس این برای دانشجویان بین‌المللی اهل چین صادق است. سهم چینی ها از 41 درصد به 20 درصد رسیده است. طی یک دهه مورد مطالعه، تعداد دانشجویان بین‌المللی اهل هند که قصد تحصیل در دانشگاه را داشتند بسیار سریعتر از چینی‌ها افزایش داشته است.

اکثر دارندگان PGWP قصد داشتند در انتاریو، بریتیش کلمبیا و کبک کار کنند. 56 درصد ویزاهای PGWP صادره در سال ۲۰۱۸ متعلق به دانشجویان بین‌المللی بوده که در انتاریو کار می‌کردند که در سال ۲۰۰۸ این رقم 44 درصد بوده است. تعداد دارندگان PGWP که قصد کار در بریتیش کلمبیا داشتند از 19درصد در سال ۲۰۰۸ به 16 درصد در سال ۲۰۱۸ رسیده است. علاقه به کار در کبک از 13 درصد در سال ۲۰۰۸ به 11درصد در سال ۲۰۱۸ کاهش یافته است. درآمدها بر حسب زادگاه، مقصد و بخش اشتغال متفاوت است

دارندگان PGWP اهل ایران در سال ۲۰۱۸ بالاترین میانگین درآمد را داشته‌اند و سپس اهالی نیجریه و پاکستان قرار دارند. درآمد اهالی چین، ایالات متحده و ویتنام پایین‌ترین بوده است. طی بازه زمانی مورد مطالعه اداره آمار کانادا، درآمد اهالی ایالات متحده، فرانسه و کره جنوبی بیشترین افزایش را داشته است.

دارندگان PGWP که در قلمروهای کانادا کار می‌کردند، در سال ۲۰۱۸ بالاترین گزارش شده است و سپس درآمد دارندگان PGWP شاغل در استان‌های آلبرتا و ساسکاچوان قرار دارد. پایین‌ترین درآمد را افرادی گزارش کرده‌اند که در کبک، نوا اسکوشیا و جزیره پرنس ادوارد کار می کرده‌ند. از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ رشد درآمد در بین آندسته از دارندگان PGWP گزارش شده است که در نیوفاندلند و لابرادور، و سپس در کبک و نیوبرانزویک کار می‌کرده‌اند. رشد درآمد در بین افرادی که در آلبرتا، جزیره پرنس ادوارد و منیتوبا کار می کرده‌اند پایین‌ترین بوده است.

میانگین درآمد دارندگان PGWP با طرح کلی نیروی کار کانادا در سال ۲۰۰۸ هماهنگ بوده است. درآمد دارندگان ویزای PGWP که در بخش معدن، استخراج نفت و گاز، خدمات رفاهی و اداره امور عمومی شاغل بوده‌اند، بالاترین بوده است. پایین‌ترین درآمد از آن افراد شاغل به ترتیب در حوزه خدمات آموزشی، دفتری و پشتیبانی، مدیریت زباله، خدمات اصلاحی، خدمات هتلداری، غذا و خرده فروشی بوده است. رشد درآمد طی بازه زمانی ده ساله برای دارندگان PGWP که در بخش هتلداری و غذا، خرده فروشی، املاک، اجاره و لیزینگ و نیز خدمات آموزشی فعال بوده‌اند گزارش شده است.

تاریخچه ویزای کار پس از تحصیل در کانادا PGWP

ویزای کار پس از تحصیل در کانادا یا همان PGWPدر سال ۲۰۰۳ به عنوان یه برنامه آزمایشی و پایلوت در برخی استان‌ها و سپس در سال ۲۰۰۵ در کل کانادا صادر شد. از سال ۲۰۰۸ ویزای PGWP دانشجویان بین‌المللی که اخیرا از دانشگاه‌های کانادا فارغ‌التحصیل شده بودند، اجازه داد تا برای هر کارفرمایی در هر جای کانادا که می‌خواهند تا سقف سه سال کار کنند. سپس در سال ۲۰۱۴ دارندگان استادی پرمیت اجازه یافتند که پس از تکمیل تحصیلات خود و حین انتظار برای دریافت PGWP کار کنند.

این تغییرات برای این ایجاد شد که کانادا برای دانشجویان بین‌المللی مقصدی جذاب‌تر شود و مسیری برای اقامت دائم آن‌ها فراهم شود.

شرایط ویزای PGWP  چیست؟

برای اینکه واجد شرایط PGWP باشید باید از دوره‌ای تمام وقت که حداقل هشت ماه به طول انجامیده باشد، در یکی از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کانادا موسوم به DLI تحصیل کرده باشید. به استثنای دانشجویانی که طی پاندمی کانادا ثبت نام کرده‌اند، تحصیلات باید حضوری انجام شود. دانشجویان بین‌المللی می‌تواند زمانی را که بین مارس ۲۰۲۰ تا ۳۱ آگوست ۲۰۲۲ به صورت آنلاین تحصیل کرده‌اند را در شرایط خود لحاظ کنند؛ حتی اگر کل دوره درسی‌شان طی این بازه زمانی آنلاین بوده باشد.

اعتبار PGWP با مدت زمان تحصیل هشت ماه تا دو سال منطبق است. دانشجویانی که در دوره‌های حداقل دو ساله تحصیل کرده‌اند، می‌توانند ویزای کار PGWP سه ساله دریافت کنند.

کاناتاویزا – کار درکانادا

شرایط مورد نیاز برای ویزای کار پس از تحصیل در کانادا

در صورت داشتن شرایط زیر می‌توانید برای اجازه کار پس از تحصیل در کانادا اقدام کنید:

  • در دوره آموزشی آکادمیک و یا فنی موسسات و دانشگاه‌های کانادا تحصیل خود را به اتمام رسانده باشید. طول دوره باید بیشتر از ۸ ماه باشد. (این دوره آموزشی باید منجر به دریافت مدرک و یا گواهی تحصیلی شود.)
  • وضعیت اقامتتان در تمام طول مدت تحصیل باید به صورت قانونی و تحصیل شما تمام وقت بوده باشد.
  • فارغ‌التحصیل شده باشید و از دانشگاه نامه رسمی مبنی بر اتمام تحصیل خود دریافت کنید. (ممکن است مدرک خود را چند ماه پس از فارغ‌التحصیلی دریافت کنید. بنابراین با نامه رسمی دانشگاه و ریز نمرات هم می‌توانید برای ویزای کار پس از تحصیل اقدام کنید).
  • از یکی از مؤسسات زیر فارغ‌التحصیل شده باشید:
    • مؤسسات دولتی که دوره‌های تحصیلی بالاتر از مقطع دبیرستان برگزار می کنند. مانند کالج، مؤسسات فنی و حرفه ای، دانشگاه و یا GEGEP در کبک. این موسسات باید دارای DLI (مورد تایید اداره مهاجرت کانادا) باشند.
    • موسسات خصوصی که دوره‌های تحصیلی بالاتر از مقطع دبیرستان برگزار می کنند و تحت مقررات و قوانین مشابه با قوانین مؤسسات دولتی فعالیت می‌کنند.
    • از یکی از نهادها یا موسسات خصوصی کانادا فارغ‌التحصیل شده باشید که تحت قوانین محلی صلاحیت اعطای مدرک تحصیلی (به طور مثال، مدرک لیسانس، ارشد و دکترا) به دانشجویان را داشته باشند.
  • اگر در ترم آخر تحصیل خود همه شرایط به جز تحصیلات تمام وقت را داشته باشید، همچنان می‌توانید برای مجوز کار پس از تحصیل (PGWP) درخواست دهید. برای مثال، اگر در ترم آخر خود فقط باید دو واحد بگذرانید و تحصیلتان تمام وقت نباشد، همچنان واجد شرایط ویزای کار پس از تحصیل هستید.

مهلت اقدام برای ویزای کار پس از تحصیل در کانادا چقدر است؟

در سال ۲۰۱۹، دولت کانادا مهلت درخواست برای ویزای کار پس از تحصیل را از ۹۰ روز به ۱۸۰ روز (۶ ماه) افزایش داد. این زمان از اولین روز فارغ‌التحصیلی شروع می‌شود. یعنی پس از دریافت ریز نمرات و نامه رسمی از یک مؤسسه‌ دارای DLI که لازمه‌ اقدام برای اجازه کار پس از تحصیل است.

در زمان درخواست برای ویزای کار پس از تحصیل باید استادی پرمیت (مجوز تحصیل) معتبر داشته باشید و تاریخ اعتبار آن منقضی نشده باشد.

اگر اعتبار استادی پرمیت قبل از دریافت ریز نمرات به اتمام برسد، دو گزینه وجود دارد:

  • درخواست برای ویزیتور رکورد (Visitor record) برای ماندن بیشتر در کانادا یا
  • ترک کانادا و ارائه درخواست برای ویزای کار پس از تحصیل

این نکته از این نظر حائز اهمیت است که به محض فارغ‌التحصیلی دیگر امکان کار کردن در کانادا را ندارید مگر این که برای PGWP درخواست داده باشید.

طول مدت ویزای کار پس از تحصیل در کانادا چقدر است؟

طول مدت PGWP حداکثر سه سال بوده و حداقل به اندازه طول دوره‌ تحصیل شما در کانادا است. برای دوره‌هایی که کمتر از ۸ ماه هستند ویزای کار صادر نمی‌شود. اگر بخشی از دوره تحصیلتان در خارج از کانادا بوده و سپس به عنوان دانشجوی انتقالی به کانادا منتقل شده باشید در صورتی که مدرکتان از کانادا صادر شود و مدت زمان حضورتان در کانادا بیش از ۸ ماه باشد، در این صورت واجد شرایط برای دریافت ورک پرمیت پس از تحصیل خواهید بود.

به طور خلاصه مدت زمان اعتبار ورک پرمیت پس از استادی پرمیت به شکل زیر است:

  • دوره‌ تحصیلی کمتر از ۸ ماه: غیر قابل قبول
  • دوره تحصیلی ۸ ماه تا کمتر از ۲ سال: به اندازه طول دوره تحصیلی
  • دوره تحصیلی ۲ سال و بالاتر: ورک پرمیت ۳ ساله

مثال ۱: اگر دوره لیسانس یا دکترا خوانده‌اید و طول دوره ۴ سال بوده، به شما ۳ سال ویزای کار داده می‌شود.
مثال ۲: اگر دوره فوق لیسانس شما ۲ سال بوده، ویزای کار شما ۳ ساله خواهد بود.
مثال ۳: اگر دوره کالج ۹ ماهه گذرانده‌اید ویزای کار کانادای شما ۹ ماهه خواهد بود.

کار در کانادا پس از تحصیل

چه کسانی واجد شرایط دریافت ویزای کار پس از تحصیل نیستند؟

در این میان برخی از افراد نیز واجد شرایط دریافت ویزای کارپس از تحصیل یا همان PGWP در کانادا نیستند. این افراد عبارتند از:

  • قبلا ورک پرمیت پس از تحصیل گرفته باشند.
  • دوره‌های آموزش زبان انگلیسی و یا فرانسه به عنوان زبان دوم را گذرانده باشند.
  • در دوره‌های عمومی و دوره‌های افزایش مهارت های شخصی شرکت کرده باشند.
  • از  GAC کمک هزینه تحصیلی دریافت کرده باشند.
  • از بورسیه  Government of Canada Awards Program funded by GAC استفاده کرده باشند.
  • در برنامه Equal Opportunity Scholarship, Canada-Chile شرکت کرده باشند.
  • در برنامه Canada-China Scholars Exchanges Program شرکت کرده باشند.
  • در برنامه Organization of American States Fellowships Program شرکت کرده باشند.
  • در برنامه Organization of American states fellowship شرکت کرده باشند.
  • در مؤسسه‌ای غیر کانادایی واقع در کانادا (فارغ از مدت زمان تحصیل و اقامت در کانادا) تحصیل کرده باشند

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *